Ediția integrală

Mihai Eminescu

Opere complete - XI volume

Îngrijite de Acad. Dimitrie Vatamaniuc

Volumele beneficiază de contribuţia cea mai autorizată şi îndreptățită în ceea ce priveşte îngrijirea lor şi, în plus, prin această inedită apariție editorială se are în vedere o reunire în premieră a întregii opere a poetului, precum şi ordonarea materialului scris, astfel încât să reiasă legătura dintre textele poetului, viaţa literară şi mişcarea ştiinţifică europeană a momentului.

Despre colecție

Editura Naţional are plăcerea şi onoarea de a vă prezenta ediţia integrală Mihai Eminescu, alcătuită din 11 volume, care cuprinde întreaga operă a poetului nostru naţional.

Ne dorim...

Să ajungem la dumneavoastră, cei ce cunosc și prețuiesc o astfel de capodoperă literară. Ținând cont de amploarea şi de anvergura fără precedent ale acestei ambiţioase ediţii, pentru pregătirea căreia au fost necesari mulţi ani de studiu şi de muncă consecventă, ne permitem să anticipăm că viitorul nu va mai pune la dispoziţia culturii româneşti, poate nu prea curând, poate niciodată, o altă ediţie de asemenea proporţii.

IStorie

Unic în România

Colecția este prelucrată manual cu o atenție la detalii pe care o veți sesiza atât vizual cât și tactil.

profesionalism

Îngrijită de Acad. Dimitrie Vatamaniuc

Ediția este îngrijită de istoricul literar Acad. Dimitrie Vatamaniuc, a cărui contribuţie aduce un plus de valoare ediţiei de faţă, situând-o într-o poziţie privilegiată în peisajul cultural actual.

Ducem Povestea mai departe

Editura Național

Servim de peste 20 de ani cititorului român publicații editoriale de calitate și cu onoare vă punem la dispoziție ediția revizuită a lucrărilor celui mai mare poet român Mihai Eminescu.

Descoperă colecția Eminesciană

Opera sa literară, ştiinţifică, traducerile, corespondenţa şi manuscrisele eminesciene s-au tipărit, prin grija academicianului Eugen Simion. Perpessicius, iniţiatorul primei ediţii integrale a operei eminesciene, avea dreptate să afirme, în încheierea scrisorii deschise către editorul anului 2000, că fiecare dintr-înşii ne vom fi făcut, în felul său, datoria.

Poezie

Publicată în timpul vieții și din manuscrise; note și comentarii; Addenda (din Fragmentarium)

Proză

Publicată în timpul vieții și din manuscrise: Versiuni. Variante. Texte aferente. Exerciții; Teatru: Drame istorice; Alte drame; Comedii; Note și comentarii (proza și teatru)

Poeme

Poeme și proză de inspirație folclorică: Poeme originale de inspirație folclorică; Basme în proză; Dicționarul de rime; Addenda; Traduceri literare: Proză, Teatru; Note și comentarii (literatură populară, dicționarul de rime, traducerile literare)

Publicistică

Din periodice (1870-1889); Din manuscrise; Cu paternitate incertă; Transcrieri; Note și comentarii; Addenda; Traduceri (Hurmuzaki, Rötscher, Kant) și diverse; Fragmentarium; Corespondență trimisă și primită; Documentar.

Profită de ocazia de a face parte dintr-un cerc restrâns de persoane care vor deține această capodoperă în ediție limitată.

Preț de listă: 999 lei
Preț actual: 799 lei

Mihai Eminescu 

1850-1889

       Mihai Eminescu a fost o personalitate copleșitoare, care i-a impresionat pe contemporanii săi prin inteligență, memorie, curiozitate intelectuală, cultura de nivel european, bogăția și farmecul limbajului. Din acest motiv putem spune, asemenea lui Tudor Vianu, fără Eminescu am fi „mai altfel și mai săraci”. 

       Mihai Eminescu  a lăsat în urma sa o operă vastă, care cuprinde sute de pagini de poezie, proză, proiecte dramatice, traduceri, prelucrări și adaptări, o schiță a unei gramatici sanscrite și  un dicționar de rime. Întreaga sa operă a fost influențată de marile sisteme filosofice ale epocii sale, dar și de filosofia antică, de la Heraclit la Platon, de sistemele de gândire ale romantismului, de teoriile lui Arthur Schopenhauer, Immanuel Kant sau Hegel și chiar de filosofia buddhistă. 

     Eminescu se află în Mileniul al III-lea într-o situație care merită să rețină atenția atât a poporului său, pe care l-a iubit atât de mult, cât şi a lumii întregi. Manuscrisele sale, 46 de volume, aproximativ 14 mii de file, au fost dăruite de Titu Maiorescu în 1902 Academiei Române, iar în 1948, Eminescu a fost numit  post-mortem membru al Academiei Române. Versurile sale au fost citite în aproape toate colţurile lumii, fiind traduse în 60 de limbi de pe toate continentele. Cu poemul Luceafărul, la care marele poet a lucrat nouă ani şi jumătate, Eminescu a intrat, în 2009, şi în Guinness Book of Records.

Profită de ocazia de a face parte dintr-un cerc restrâns de persoane care vor deține această capodoperă în ediție limitată.

Preț de listă: 999 lei
Preț actual: 799 lei

Editura Național

Email: comenzi@ujmag.ro
Bd. I. Maniu, nr. 7, Cotroceni Business Center, corp C, parter, cod poștal 060274, sector 6, București.
CUI:13811527
Registrul Comerțului: J40/3486/2001

Nu uita, reducerea este limitată...
Profită acum!