Ghid practic de abordare și rezolvare a testelor-grilă de verificare a cunoștințelor teoretice

Cartea grilelor dezvăluite

Prima carte despre grile

Aceasta este prima carte despre grile, iar nu cu grile. Sunt analizate, în detaliu și metodic, mecanismele și automatismele specifice oricărui test tip grila dat în domeniul juridic. Este un ghid complet, practic și teoretic în același timp, despre cum se construiesc grilele, ce capcane ascund, despre identificarea și evitarea acestora și despre administrarea timpul limitat din cadrul examenului, totul subsumat scopului final, maximizarea șanselor de a lua punctajul de trecere.

Lucrarea se adresează oricărei persoane care dorește să-şi îmbunătăţească șansele la examenele sau concursurile juridice în care se dau teste tip grila. De la studenți, pentru examenele de an, până la participanții la examenele de admitere în magistratură, avocatura sau notariat.

Puncte forte

Unic pe piața: Înveţi cum să rezolvi testele-grila, mecanismele, automatismele și limitele acestor tipuri de examene.

Înveţi cum se fac întrebările grila: Ca să fii pregătit pentru capcanele din grila, trebuie să știi cum se construiesc acestea și în ce constau.

Practic: Ghidul abundă de exemple și iți explica raționamentul logic de rezolvare a fiecărui tip de întrebare pe care îl poți găsi. Peste 100 de întrebări rezolvate.

Devii expert în grile: Doar cunoașterea materiei nu iți garantează performanța la examenul tip grila, dacă nu o dublezi cu automatismul descifrării grilelor.

Gestiunea timpului de examen: Ghidul iți explica pas cu pas o metodă care te poate salva de stresul timpului, metoda ciclică de rezolvare a grilei.

Marcatorii logici: Ai pentru prima dată un inventar al tuturor cuvintelor-cheie folosite de examinatori pentru a pregăti capcane și explicația modului în care trebuie lucrat cu fiecare.

Previous
Next

Despre autor

Toni Adrian Neacșu

Educație și formare: Facultatea de Drept, Universitatea din București.

Experiență profesională: judecător, Judecătoria Focșani (1998-2004); judecător, Tribunalul Vrancea (2005-2013); președinte, Tribunalul Vrancea (2006-2011); membru ales, Consiliul Superior al Magistraturii (2011-2013); avocat (2013-prezent).

Activitate de cercetare științifică – cărți: Între statul de criză și statul de drept, Ed. Universul Juridic, București, 2010; Convinge judecătorul. Tehnica și arta convingerii instanței, Ed. Wolters Kluwer, București, 2014, 2015; Comunicarea judiciară eficientă. Ghid practic de metodologie a cererilor persuasive în instanță, Ed. Wolters Kluwer, București, 2016; Ghidul problemelor de practică neunitară, Ed. Wolters Kluwer, București, 2016.