Pentru cei mici

De la povești fermecătoare și aventuri pline de acțiune, fiecare volum aduce bucurie și învățare. Ilustrațiile vibrante și povestirile captivante vor stârni imaginația micuților cititori, oferindu-le lecții prețioase într-un mod distractiv și educativ.

Heidi. Ediție bilingvă,
română – engleză
Alice în Țara Minunilor
Alice in Wonderland
Oliver Twist
Micul prinț. Ediție bilingvă, română – engleză
Amintirile Anastasiei la vârsta de cinci ani. Poezii ilustrate
Povestirile Anastasiei în versuri și imagini

Magia Crăciunului
Povești inedite

Cel mai frumos moment al anului, o sărbătoare a intimităţii familiei și anotimp al magiei, Crăciunul reprezintă, de fapt, „celebrarea neprevăzutului“. Cele 14 povești alese aici, semnate de Louisa May Alcott, Harriet Beecher Stowe, Mary E. Wilkins Freeman, Nathaniel Hawthorne, Lucy Maud Montgomery, Louisa May Alcott, F. Scott Fitzgerald, Katherine Pyle și alții, nu sunt doar texte pline de prospețime și umor, ci și un portal către „spiritul Crăciunului“, unde timpul parcă stă în loc, iar vraja sărbătorilor pune stăpânire pe lume.

Pasiunea pentru literatură este ca un balsam pentru suflet în tumultul vieții moderne. Este o conexiune profundă cu cuvintele, o călătorie în lumi imaginare și o explorare a complexităților umane. În fiecare pagină, literatura nu doar reflectă realitatea, ci o transfigurează într-o formă artistică, oferind cititorilor nu doar o poveste, ci și o experiență transcendentă. Literatura este o artă a cuvintelor, unde frazele devin pensule, iar paginile, pânze ce înfățișează peisaje emoționale și intelectuale variate. Pasiunea pentru literatură nu se rezumă doar la citit; este o căutare a semnificației ascunse, a subtextului care vibrează sub suprafață. Este o deschidere la interpretări multiple și la dialoguri care nu se sfârșesc odată cu ultima pagină citită.

Mihai Eminescu.
Opere complete, volumele I – XI
Ioan Slavici. Opera integrală
Volumele I – VII

Cheia succesului în lumea afacerilor constă în abilitatea de a înțelege și anticipa schimbările din piață, de a inova și de a oferi soluții eficiente pentru problemele clienților. Planificarea strategică, managementul eficient al resurselor, marketingul inteligent și dezvoltarea unei culturi organizaționale solide sunt elemente esențiale pentru prosperitatea unei afaceri.

Antreprenor in dificultate, CAUT FINANȚARE!
Ghidul unui business coach de succes. Tactici dovedite pentru obținerea de rezultate
Secretele negocierii în afaceri
Vând orice, oricând, oricui. Ce contează cu adevarat în vânzările B2b? Ediție revăzută
Marketing relațional și
vânzări etice. Perspectiva
unui business de succes
Ghid practic pentru antreprenori

Antreprenoriat.
Drumul de la idei către oportunități și succes în afaceri

Ediția aniversară de 10 ani a lucrării „Antreprenoriat. Drumul de la idei către oportunități și succes în afaceri” este o incursiune în schimbările petrecute în peisajul antreprenorial românesc și internațional în ultimii ani.
 
În această eră a globalizării și tehnologizării, „schimbarea a rămas, pare-se, singura constantă a vieții noastre”, afirmă autorul lucrării. Marius Ghenea reflectă, astfel, asupra realității antreprenoriale de astăzi, inspirându-se din experiențele trecute și privind cu încredere spre viitor.

Pentru profesioniștii din domeniul juridic

Un aspect important al domeniului juridic este evoluția continuă și adaptarea la schimbările sociale, tehnologice și economice. Legislația trebuie să fie actualizată pentru a răspunde noilor provocări și tendințe, iar profesioniștii din acest domeniu trebuie să fie mereu la curent cu modificările legislative și jurisprudența recentă. Dreptul oferă, de asemenea, un cadru pentru protecția drepturilor individuale și colective. El servește drept scut împotriva abuzurilor de putere și promovează principiul că nimeni nu este deasupra legii. În același timp, sistemul juridic oferă mecanisme prin care cetățenii pot căuta dreptate și pot obține repararea prejudiciilor suferite.

Codul penal și legislație conexă 2023. Ediție PREMIUM
Îmbogățirea fără justa cauză
Etică, integritate și reguli de conduită în mediul universitar
Drept penal. Partea specială. Caiet de seminar. Ediția a V-a, revăzută și adăugită
Istoria statului și a dreptului românesc. De la regimul fanariot, la Unirea Principatelor Romane
Interpretarea contractului

Drept procesual civil.
Curs de baza pentru licență, seminare și examene

„Drept procesual civil. Curs de bază pentru licență, seminare și examene”, ediție revăzută și adăugită de prof. univ. dr. Traian Cornel Briciu și conf. univ. dr. Claudiu Constantin Dinu; autori: Viorel Mihai Ciobanu, Traian Cornel Briciu, Claudiu Constantin Dinu. Cursul, ajuns la cea de-a treia ediţie, cuprinde o analiză de ansamblu a instituţiilor procesuale civile, conform noului Cod de procedură civilă, și este împărțit în 13 capitole. La finalul fiecărui capitol se regăsesc întrebări, grile și spețe pentru verificarea cunoștințelor. Lucrarea cuprinde modificările aduse prin Legea nr. 310/2018, precum şi alte modificări legislative survenite, împreună cu unele evoluţii ale jurisprudenţei.

Pentru curioși
-personaje celebre-

În adâncurile unei biblioteci bogate, o colecție de cărți luminează rafturile, așteptând cu nerăbdare să dezvăluie poveștile captivante ale unor oameni excepționali. Această serie este o comoară literară care oferă cititorilor o călătorie fascinantă prin viețile, realizările și provocările unor personalități remarcabile. 

Tita Cristescu, trista poveste a primei Miss România
Mița Biciclista, femeia fatală de altădată
Cella Delavrancea
si povestile ei incredibile de amor
si arta
Maruca Cantacuzino, drama printesei blestemate
Maria Tanase si iubirile ei controversate
Veronica Micle,
o victima a istoriei

Elena Lupescu, „Duduia”
cu părul de foc

Despre „Duduia” Roaibă a lui Carol al II-lea, cea mai bârfită femeie a secolului trecut, a existat suspiciunea că, ar fi fost, înainte să-l cunoască pe Rege, dacă nu prostituată de bordel, cel puţin damă de consumatie pentru ofiţeri. Carol, deși – după anularea căsătoriei cu Zizi (Ioana Maria Valentina) Lambrino din 1918-1919 – era căsătorit cu Principesa Elena a Greciei (care-i dăruise și un copil, pe viitorul Rege Mihai), era într-o permanentă căutare de aventuri erotice. Bănuit de priapism, nu îşi găsea cu ușurință partenerele cele mai potrivite. Tânărul Carol a fost sedus din prima clipă de mixul sofisticat de candoare și perversiune pe care-l punea la bătaie Elena Lupescu.

Pentru relaxare
-beletristică-

Pasiunea de a citi este un far luminescent în lumea noastră cotidiană agitată și plină de zgomot. Este o călătorie magică în universuri nesfârșite, o fereastră către imaginație și o sursă inepuizabilă de cunoaștere. Atunci când deschidem o carte, pășim într-o realitate paralelă, unde personaje vii prind contur și aventurile se desfășoară sub privirile noastre. Cititul este o formă de evadare și de autodescoperire. În paginile unei cărți, ne pierdem în lumi fantastice sau ne înfruntăm cu adevăruri adânci ale existenței umane. Fie că este vorba de ficțiune sau non-ficțiune, fiecare pagină deschide o ușă către noi orizonturi, idei și perspective.

Rusalka. Femeia din adâncuri
Un domn oarecare cu un câine la braț
Apusul stelelor de tinichea
Dinamo. Renașterea „Câinilor roșii”
Istoria echipei și personajele ei de legendă
Rapid. Realul din Giulești, o iubire
alb-vișinie
Istoria echipei și personajele ei de legendă

Jocuri de societate

Romanul „Jocuri de societate” este o carte despre iubire, trădări, corupție, răzbunare și justiție, o carte în care interferența destinelor oferă cititorului numeroase surprize. Stilul și ritmul asigură o lectură de neuitat. Freddy Gârbaci are studii juridice. Este avocat. A debutat cu o carte de specialitate, dedicată pieței de capital (Societăţi comerciale deținute public, Ed. Rosetti, 2003). Au urmat Exequatur (2004), Huța în talerele balanței (2006), Alb și albastru (2007). În 2014, a publicat Paraclet, primul său roman, prezentat în media ca unul dintre volumele de succes ale anului 2014. „Freddy Gârbaci lărgeşte aria de observație acoperită de proza noastră de azi“, scria criticul literar Alex. Ştefănescu.

Pentru dezvoltare personală

Într-o lume în continuă schimbare, abilitățile și cunoștințele noastre trebuie să evolueze în concordanță. Dezvoltarea personală nu înseamnă doar acumularea de cunoștințe, ci și cultivarea abilităților socio-emoționale, cum ar fi empatia, reziliența 
și inteligența emoțională. Aceste calități nu doar că ne îmbunătățesc relațiile interpersonale, ci ne ajută și să gestionăm mai eficient provocările vieții. Un alt aspect crucial al dezvoltării personale este creșterea conștiinței de sine. A înțelege cine suntem, care sunt valorile noastre și care sunt obiectivele noastre ne permite să luăm decizii mai informate și să avansăm în direcția dorită. Auto-reflexia devine astfel o unealtă puternică în călătoria noastră de creștere personală.

Iubire versus Neiubire
De vorbă cu mama. Ce faci când se termină iubirea?
Pentru urgențe, apăsați tasta „SUFLET”
Calea Sufletului. Ediție adăugită
De la durere la vindecare
Intreabă-mă despre eternitate

Vindecare

Cum să treci peste dezamăgiri, să te dezbări de obiceiuri dăunătoare și să te împaci cu tine însuţi? Am scris această carte pentru cei care caută răspunsuri la întrebările importante care ne ocupa o mare parte din timp, dar rămân cumva neabordate în vâltoarea vieții cotidiene. Pentru cei care caută să-şi descopere circuitele subconștiente, formate involuntar și automat în funcție de familiile în care s-au dezvoltat. Pentru cei care, aflându-se în dificultatea de a-și îmbunătăţi viața, caută motivele care-i opresc din a evolua spre bogăţia pe care Dumnezeu ne-o pune la dispoziție. Fiind pasionată de psihologia aplicată și de modul în care noi, oamenii, funcționăm în funcție de felul în care ne-am format încă de la cea mai fragedă vârstă, am descoperit că multe dintre alegerile pe care le facem în viața de adult au legătură directă cu ceea ce am învăţat că suntem încă din copilărie, în mediul familial. 

– Oana Stuparu, autor

Pentru dezvoltare personală

Un aspect important al domeniului juridic este evoluția continuă și adaptarea la schimbările sociale, tehnologice și economice. Legislația trebuie să fie actualizată pentru a răspunde noilor provocări și tendințe, iar profesioniștii din acest domeniu trebuie să fie mereu la curent cu modificările legislative și jurisprudența recentă. Dreptul oferă, de asemenea, un cadru pentru protecția drepturilor individuale și colective. El servește drept scut împotriva abuzurilor de putere și promovează principiul că nimeni nu este deasupra legii. În același timp, sistemul juridic oferă mecanisme prin care cetățenii pot căuta dreptate și pot obține repararea prejudiciilor suferite.

Evenimentele Universul Juridic
Bibliolex –
Biblioteca juridică virtuală
Pentru urgențe, apăsați tasta „SUFLET”

© 2023 Copyright Universul Juridic Magazin. Toate drepturile rezervate.