Într-o zi de martie, când primăvara își dezvăluie timid buchetele sale de flori și zâmbetul soarelui încălzește inimile, alegerea cărților ca dar pentru a celebra noul început devine o exprimare autentică a sentimentelor. Într-un magazin de cărți, printre rafturile pline de promisiuni literare, căutarea devine o călătorie fascinantă, asemenea descoperirii frumuseții primăverii.

Fiecare carte este ca o fereastră către lumi noi, o poveste în care sufletele se întâlnesc și se împletesc. Alegând cărți cu grijă, nu faci doar o simplă achiziție, ci creezi o punte între tine și cel pe care îl iubești. Fie că alegi o carte clasică care încântă cu emoții atemporale sau o operă contemporană care reflectă frumusețea prezentului, fiecare pagină devine o invitație la dialog.

Pentru pasionații
de business

Cheia succesului în lumea afacerilor constă în abilitatea de a înțelege și anticipa schimbările din piață, de a inova și de a oferi soluții eficiente pentru problemele clienților. Planificarea strategică, managementul eficient al resurselor, marketingul inteligent și dezvoltarea unei culturi organizaționale solide sunt elemente esențiale pentru prosperitatea unei afaceri.

Antreprenor in dificultate, CAUT FINANȚARE!
Ghidul unui business coach de succes. Tactici dovedite pentru obținerea de rezultate
Secretele negocierii în afaceri
Vând orice, oricând, oricui. Ce contează cu adevarat în vânzările B2b? Ediție revăzută
Marketing relațional și vânzări etice. Perspectiva
unui business
de succes
Ghid practic pentru antreprenori

Antreprenoriat.
Drumul de la idei către oportunități și succes în afaceri

Ediția aniversară de 10 ani a lucrării „Antreprenoriat. Drumul de la idei către oportunități și succes în afaceri” este o incursiune în schimbările petrecute în peisajul antreprenorial românesc și internațional în ultimii ani.
 
În această eră a globalizării și tehnologizării, „schimbarea a rămas, pare-se, singura constantă a vieții noastre”, afirmă autorul lucrării. Marius Ghenea reflectă, astfel, asupra realității antreprenoriale de astăzi, inspirându-se din experiențele trecute și privind cu încredere spre viitor.

Pasiunea pentru literatură este ca un balsam pentru suflet în tumultul vieții moderne. Este o conexiune profundă cu fiecare cuvânt citit, o călătorie în lumi imaginare și o explorare a complexităților umane. Literatura nu doar reflectă realitatea, ci o transfigurează într-o formă artistică, oferind cititorilor nu doar o poveste, ci și o experiență transcendentă. Literatura este o artă a cuvintelor, unde frazele devin pensule, iar paginile, pânze ce înfățișează peisaje emoționale și intelectuale variate. Pasiunea pentru literatură nu se rezumă doar la citit; este o căutare a semnificației ascunse, a subtextului care vibrează sub suprafață. Este o deschidere la interpretări multiple și la dialoguri care nu se sfârșesc odată cu ultima pagină citită.

Mihai Eminescu.
Opere complete, volumele I – XI
Ioan Slavici. Opera integrală
Volumele I – VII

Mihai Eminescu. Opere complete volumele I - XI

Editura Naţional are plăcerea şi onoarea de a vă prezenta ediţia integrală Mihai Eminescu, alcătuită din 11 volume, care cuprinde întreaga operă a poetului nostru naţional.

Ne dorim…

Să ajungem la dumneavoastră, cei ce cunosc și prețuiesc o astfel de capodoperă literară. Ținând cont de amploarea şi de anvergura fără precedent ale acestei ambiţioase ediţii, pentru pregătirea căreia au fost necesari mulţi ani de studiu şi de muncă consecventă, ne permitem să anticipăm că viitorul nu va mai pune la dispoziţia culturii româneşti, poate nu prea curând, poate niciodată, o altă ediţie de asemenea proporţii.

Un aspect important al domeniului juridic este evoluția continuă și adaptarea la schimbările sociale, tehnologice și economice. Legislația trebuie să fie actualizată pentru a răspunde noilor provocări și tendințe, iar profesioniștii din acest domeniu trebuie să fie mereu la curent cu modificările legislative și jurisprudența recentă. Dreptul oferă, de asemenea, un cadru pentru protecția drepturilor individuale și colective. Acesta servește drept scut împotriva abuzurilor de putere și promovează principiul conform căruia „nimeni nu este deasupra legii”. În același timp, sistemul juridic oferă mecanisme prin care cetățenii pot căuta dreptate și pot obține repararea prejudiciilor suferite.

Drept administrativ. Curs universitar. Volumul II
Dreptul familiei, ediția a VI-a, revăzută și adăugită
Dreptul securității sociale, ediția a X-a, actualizată
Drept civil
Deschiderea procedurii insolvenței. Între teorie și practică
Drept procesual civil

Drept procesual civil.
Curs de bază pentru licență, seminare și examene

„Drept procesual civil. Curs de bază pentru licență, seminare și examene”, ediție revăzută și adăugită de prof. univ. dr. Traian Cornel Briciu și conf. univ. dr. Claudiu Constantin Dinu; autori: Viorel Mihai Ciobanu, Traian Cornel Briciu, Claudiu Constantin Dinu. Cursul, ajuns la cea de-a treia ediţie, cuprinde o analiză de ansamblu a instituţiilor procesuale civile, conform noului Cod de procedură civilă, și este împărțit în 13 capitole. La finalul fiecărui capitol se regăsesc întrebări, grile și spețe pentru verificarea cunoștințelor. Lucrarea cuprinde modificările aduse prin Legea nr. 310/2018, precum şi alte modificări legislative survenite, împreună cu unele evoluţii ale jurisprudenţei.

În adâncurile unei biblioteci bogate, o colecție de cărți luminează rafturile, așteptând cu nerăbdare să dezvăluie poveștile captivante ale unor oameni excepționali. Această serie este o comoară literară care oferă cititorilor o călătorie fascinantă prin viețile, realizările și provocările unor personalități remarcabile. 

Tita Cristescu, trista poveste a primei Miss România
Mița Biciclista, femeia fatală de altădată
Cella Delavrancea
și poveștile ei incredibile de amor
și artă
Măruca Cantacuzino, drama prințesei blestemate
Maria Tănase și iubirile ei controversate
Veronica Micle,
o victimă a istoriei

Elena Lupescu,
„Duduia” cu părul de foc

Despre „Duduia” Roaibă a lui Carol al II-lea, cea mai bârfită femeie a secolului trecut, a existat suspiciunea că, ar fi fost, înainte să-l cunoască pe Rege, dacă nu prostituată de bordel, cel puţin damă de consumație pentru ofiţeri. Carol, deși – după anularea căsătoriei cu Zizi (Ioana Maria Valentina) Lambrino din 1918-1919 – era căsătorit cu Principesa Elena a Greciei (care-i dăruise și un copil, pe viitorul Rege Mihai), era într-o permanentă căutare de aventuri erotice.

Pasiunea de a citi este un far luminescent în lumea noastră cotidiană agitată și plină de zgomot. Este o călătorie magică în universuri nesfârșite, o fereastră către imaginație și o sursă inepuizabilă de cunoaștere. Atunci când deschidem o carte, pășim într-o realitate paralelă, unde personaje vii prind contur și aventurile se desfășoară sub privirile noastre. Cititul este o formă de evadare și de autodescoperire. În paginile unei cărți ne pierdem în lumi fantastice sau ne înfruntăm cu adevăruri adânci ale existenței umane. Fie că este vorba de ficțiune sau non-ficțiune, fiecare pagină deschide o ușă către noi orizonturi, idei și perspective.

Rusalka. Femeia din adâncuri
Un domn oarecare cu un câine la braț
Apusul stelelor de tinichea
Dinamo. Renașterea „Câinilor roșii”
Istoria echipei și personajele ei de legendă
Rapid. Realul din Giulești, o iubire
alb-vișinie
Istoria echipei și personajele ei de legendă

Jocuri de societate

Romanul „Jocuri de societate” este o carte despre iubire, trădări, corupție, răzbunare și justiție, o carte în care interferența destinelor oferă cititorului numeroase surprize. Stilul și ritmul asigură o lectură de neuitat. Freddy Gârbaci are studii juridice. Este avocat. A debutat cu o carte de specialitate, dedicată pieței de capital (Societăţi comerciale deținute public, Ed. Rosetti, 2003). Au urmat Exequatur (2004), Huța în talerele balanței (2006), Alb și albastru (2007). În 2014, a publicat Paraclet, primul său roman, prezentat în media ca unul dintre volumele de succes ale anului 2014. „Freddy Gârbaci lărgeşte aria de observație acoperită de proza noastră de azi“, scria criticul literar Alex Ştefănescu.

Deschideți paginile cărților noastre și pregătiți-vă să vă îmbogățiți perspectiva asupra lumii. Împreună, explorăm liniile subtile ale relațiilor sociale și dezvoltăm o înțelegere mai profundă a comunităților noastre. Călătoriți cu noi în lumea captivantă a sociologiei și descoperiți luminița pe care cărțile o aduc în acest peisaj vast și în continuă schimbare.

Profesiile îngrijirii –
o investigație sociologică
Valori profesionale și alegeri educaționale
Ipostaze și etnografii ale carantinei în pandemie
From Protection to Social Work of Family. Values and Interventional Strategies
Societăți moderne ale cunoașterii
Devianța şi delincvenţa juvenilă sub incidenţa mass-media. Diagnoză, experiment şi intervenţie asupra unor grupuri de minori. Volumul II

Jocuri de societate

Am împlinit 20 de ani de pasiune pentru cunoaștere, excelență științifică și contribuție la dezvoltarea culturală și academică alături de voi, dragi cititori!  Pentru a marca această aniversare specială, vă oferim o REDUCERE de 20% la toate cărțile editate de Editura Pro Universitaria.

Ne-am acreditat pe domeniul Științelor Sociale lista A2 CNADCU și pe domeniul Științelor Umaniste- CNCS, având categoria A pentru Filologie, am creat Colecții coordonate de oameni importanți din mediul universitar/academic, am extins distribuția la nivel național prin parteneriatele cu toate librăriile atât din București cât și din țară (Eminescu, Libris, Curtea Veche, Humanitas etc.), am dezvoltat zona de promovare online (Facebook, Instagram,  LinkedIn) a cărților și a autorilor noști, am organizat evenimente editoriale și ne-am bucurat alături de autorii noști în toată țara.

Într-o lume în continuă schimbare, abilitățile și cunoștințele noastre trebuie să evolueze în concordanță. Dezvoltarea personală nu înseamnă doar acumularea de cunoștințe, ci și cultivarea abilităților socio-emoționale, cum ar fi empatia, reziliența 
și inteligența emoțională. Aceste calități nu doar că ne îmbunătățesc relațiile interpersonale, ci ne ajută și să gestionăm mai eficient provocările vieții. Un alt aspect crucial al dezvoltării personale este creșterea conștiinței de sine. A înțelege cine suntem, care sunt valorile noastre și care sunt obiectivele noastre ne permite să luăm decizii mai informate și să avansăm în direcția dorită. Auto-reflexia devine astfel o unealtă puternică în călătoria noastră de creștere personală.

Iubire versus Neiubire
De vorbă cu mama. Ce faci când se termină iubirea?
Hai să povestim despre iubire
Calea Sufletului. Ediție adăugită
De la durere la vindecare
Întreabă-mă despre eternitate

Vindecare

Fiind pasionată de psihologia aplicată și de modul în care noi, oamenii, funcționăm în raport cu felul în care ne-am format încă de la cea mai fragedă vârstă, am descoperit că multe dintre alegerile pe care le facem în viața de adult au legătură directă cu ceea ce am învăţat că suntem încă din copilărie, în mediul familial. 

– Oana Stuparu, autor

Pentru urgențe, apăsați tasta „SUFLET”

Atunci când sufletul doare, te întorci la el. Îți iei sufletul în brațe și începi să cauți motivul durerii, pentru că acolo e răspunsul. Viața te doare nu pentru că ai suflet, ci pentru că sufletul tău a fost abandonat, abuzat, ignorat, chiar de către tine, cel care acum are nevoie de iubirea lui. Da, avem nevoie să îi câştigăm încrederea sufletului nostru, avem nevoie să cunoaștem tot ce suntem, toate părţile emoției și trăirii noastre, ca să putem trăi cu noi. Odată identificat, revendicat și vindecat, sufletul îți rezolvă orice problemă, te îndrumă dacă ești pierdut, te apără de neiubire și te reconstruiește ca identitate emoțională.

În era tehnologiei digitale, în care conexiunile se fac la un click distanță și experiențele se pot trăi în mediul online, cadourile digitale devin o modalitate inovatoare și plină de surprize de a sărbători Dragobetele. Prin alegerea unui abonament la o platformă Universul Juridic, oferi nu doar acces la o gamă variată de conținut, ci și o oportunitate de a petrece timp de calitate împreună.

Abonament lunar
Conferințe înregistrate

Obține acces la cele mai recente conferințe marca Universul Juridic și rămâi informat cu privire la subiectele    de actualitate din mediul juridic. Conținutul abonamentului acoperă peste 40 de domenii, dintre cele mai variate, abordate în concordanță cu interesele de actualitate ale specialiștilor. Cu doar 129 de lei, obții accesul la peste 130 de conferințe cu un cost estimat de 50.000 de lei prin achiziție individuală. Conținutul abonamentului acoperă peste 40 de domenii, dintre cele mai variate, abordate în concordanță cu interesele de actualitate ale specialiștilor. Achiziționând abonamentul, primești astfel acces la peste 1000 de ore de conținut juridic calitativ și la peste 150 dintre cei mai buni speakeri din diverse domenii ale dreptului.

Conferințele Live Universul Juridic

Beneficiile Abonamentului Conferințele Universul Juridic Live:

– Include participarea pentru o persoană la toate evenimentele organizate timp de un an începând cu data achiziţionării abonamentului.
– Include acordarea punctelor INPPI și INPPA aferente conferințelor.
– 50+ conferințe/an: Ai peste 50 de conferințe anual pe subiecte de actualitate în domeniul juridic;
– 100+ de speakeri: Peste 100+ de specialiști reputați din diverse domenii juridice care onorează prin profesionalism și experiența;
– Întrebări LIVE: Poți trimite întrebări, dileme și diverse spețe către speakeri pentru a afla răspunsuri și păreri pe loc;
+ alte beneficii

Abonamentul
Universul Juridic Premium

UJ Premium este un abonament lunar/anual pentru utilizatorii produselor electronice din Portalul Universul Juridic, prin intermediul căruia puteți accesa informația juridică reală, certificată editorial, lua pulsul mediului juridic și consulta cele mai relevante știri juridice, cu actualizare zilnică. De asemenea, puteți lectura articolele semnate de autori consacrați din domeniul dreptului și consulta agenda evenimentelor juridice.

Bibliolex
Biblioteca ta juridică virtuală

Modulul Bibliolex reprezintă „kit”-ul esențial al profesioniștilor în drept, concentrându-se asupra particularităților fiecărei profesii. Include ultimele ediții apărute ale culegerilor de legislație, doctrină, jurisprudență și publicații periodice de interes, care tratează subiecte de actualitate juridică, potrivit domeniului pe care îl supune dezbaterii.

Bibliolex conține două tipuri de abonamente:

Modulele Bibliolex Standard: Titluri atent selectate de colectivul editorial al Editurii Universul Juridic în funcție de profesie sau domeniu de interes.
Modulul Bibliolex Personalizat: Ai posibilitatea de a alege integral doar titlurile care te interesează (maxim 35). Creează-ți propria bibliotecă juridică!

© 2024 Copyright Universul Juridic Magazin. Toate drepturile rezervate.