Viitorul cuvintelor noastre. Digital Services Act

Începând cu data de 25 august 2023, platformele online cu mai mult de 45 de milioane de utilizatori din Uniunea Europeană sunt obligate să se conformeze unor noi reguli referitoare la conținut, protecția datelor utilizatorilor și transparență, în conformitate cu un nou regulament cunoscut sub numele de Digital Services Act (DSA).

Ce este mai exact Digital Services Act și cum te afectează? 

În noua sa lucrare, intitulată „Viitorul cuvintelor noastre. Digital Services Act. Reguli explicate, studii de caz și exemple practice, pe înțelesul tuturor”, Alin Popescu, avocat cu experiență în tehnologie și antreprenor digital, dezvăluie secretele legilor digitale cu un simț al clarității și al pragmaticului și aduce în o perspectivă profundă și informată asupra viitorului internetului 💡

Pentru a te ajuta să înțelegi aceste schimbări importante și impactul lor asupra societății, vei găsi în cuprinsul lucrării:

 

✅ o perspectivă integrată asupra relațiilor complexe dintre lege, etică și tehnologie

✅ reguli privind conținutul online

✅ o analiză a modului în care va fi moderat conținutul online în viitor

✅ studii de caz și exemple practice

✅ explicații despre impactul asupra libertății de exprimare în mediul online

DSA - Alin Popescu (1)

„Am fost întotdeauna fascinat de operele science fiction care creionau lumi și perspective noi. Doar că, privind realitatea în față, mi-a fost mereu evident faptul că nu voi putea scrie capodopere precum «Fundația» lui Asimov ori «Dune», al lui Frank Herbert. În schimb, pentru că am lucrat cu legi, reguli și linii de cod mai toată viața mea de adult, nu mi s-a părut o idee rea să încerc să desenez lumea de mâine, așa cum am văzut-o și simțit-o eu în proiectele pe care le-am analizat ori la oamenii cu care am discutat de-a lungul timpului.”

Alin Popescu

© 2023 Copyright Editura Universul Juridic. Toate drepturile rezervate.